Τα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν της Φελλαχίδης ΑΒΕΕ είναι τα αγαπημένα των πελατών αρτοποιίας και της εστίασης σε όλη την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Παρασκευάζονται με τα πιο αγνά υλικά και διατίθενται στις επιχειρήσεις σε κατεψυγμένη μορφή.
Τα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν χαρακτηρίζονται από τα πλούσια στρώματα της λεπτής βουτυρωμένης ζύμης. Η Φελλαχίδης ΑΒΕΕ διαθέτει την αυθεντική συνταγή γαλλικών κρουασάν, την οποία οφείλει στη φιλομάθεια και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο του Ανδρέα Φελλαχίδη ιδρυτή της Φελλαχίδης ΑΒΕΕ.
Ο Ανδρέας Φελλαχίδης, ξεκίνησε ουσιαστικά την πορεία του στον χώρο των αρτοσκευασμάτων ως συνεργάτης σε εταιρεία πρώτων υλών. Η φιλομάθεια και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο τον έσπρωξαν το 1985 να ακολουθήσει τον δρόμο προς το εξωτερικό, προς το Βέλγιο συγκεκριμένα, όπου και σπούδασε την τέχνη του κρουασάν!
Πραγματικά διορατική αυτή η κίνηση, αφού το συγκεκριμένο είδος δεν ήταν διαδεδομένο τότε στη χώρα μας. Έτσι, μαζί με την υποστηρικτική σύζυγό του, Παναγιώτα Φελλαχίδου, ιδρύουν το 1988 το πρώτο παρασκευαστήριο κρουασάν σε ένα μικρό ενοικιαζόμενο οίκημα στην Αργυρούπολη, Αττικής, όπου μπροστά ήκμαζε η λιανική πώληση και στο πίσω μέρος, η παραγωγή.
Πώς ξεχωρίζει το αυθεντικό γαλλικό κρουασάν;
Στη Γαλλία όταν αναφέρουν κρουασάν εννοούν κρουασάν που φτιάχνεται με βούτυρο. Είναι αυτονόητο για τους Γάλλους ότι δεν χρησιμοποιείται φυτική μαργαρίνη αντί για βούτυρο. Και όταν λένε κρουασάν εννοούν βουτύρου!
Δεν υπάρχει στη φιλοσοφία τους η έννοια της φυτική μαργαρίνης στο κρουασάν. Γι’ αυτόν το λόγο, στην περιγραφή ενός κρουασάν δεν λένε «βουτύρου» – το θεωρούν δεδομένο ότι περιέχει ζωικό βούτυρο.
Στην Ελλάδα, ονομάζουμε κρουασάν όλα όσα έχουν το σχήμα του κρουασάν εξωτερικά αλλά τις περισσότερες φορές τα κρουασάν στην Ελλάδα είναι φτιαγμένα με μαργαρίνη.
Οι γεμίσεις των κρουασάν όπως σοκολάτα, κρέμα κ.α. είναι μία ελληνική γευστική συνήθεια.
Τα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν που παρασκευάζονται στη Φελλαχίδης ΑΒΕΕ φτιάχνονται με βουτυρένιες στρώσεις ζύμης που τυλίγονται σε σχήμα μισοφέγγαρου, δημιουργώντας μια λεπτή υφή στο εξωτερικό και μια πιο απαλή υφή στο εσωτερικό.
Το αυθεντικό γαλλικό κρουασάν είναι τραγανό εξωτερικά ενώ η μυρωδιά του βουτύρου αναδύεται από το μαλακό εσωτερικό του μόλις το κόψουμε.
Η Φελλαχίδης ΑΒΕΕ συνώνυμο του γαλλικού κρουασάν
Η Φελλαχίδης ΑΒΕΕ εδώ και δεκαετίες έχει συνδέσει το όνομά της με τη χονδρική πώληση αυθεντικών γαλλικών κρουασάν. Οι πελάτες της εταιρείας είναι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering, κ.α. οι οποίες εμπιστεύονται την Φελλαχίδης ΑΒΕΕ για τη γεύση και την ποιότητα των προϊόντων της.
Μπορείτε να παραγγείλετε τα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν της Φελλαχίδης ΑΒΕΕ πατώντας εδώ