Η “pinsa” ή “pinsa romana” είναι μια παραλλαγή της πίτσας, που προέρχεται από την Ιταλία, όπως δηλώνει και η ονομασία της. Το όνομα προέρχεται από τη λατινική λέξη “pinsere,” που σημαίνει “να συμπιέσεις,” και αναφέρεται στη διαδικασία παρασκευής αυτού του είδους πίτσας. Η ζύμη της pinsa αντί να ξετυλίγεται πιέζεται προς τα κάτω με τα δάχτυλα και γι’ αυτό το σχήμα της δεν είναι τέλειο στρογγυλό.
Η Pinsa romana και οι διαφορές της από την παραδοσιακή πίτσα
Η pinsa διαφέρει από την παραδοσιακή πίτσα στον τρόπο που παρασκευάζεται και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Η βάση της pinsa φτιάχνεται από 100% φυτικά και φυσικά συστατικά όπως αλεύρι από ρύζι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, λίγη μαγιά, λίγο αλάτι και σημαντική ποσότητα νερού, που υποστηρίζει το προφίλ ενός πιο υγρού ζυμαριού. Αυτό κάνει την βάση πιο ελαφριά, τραγανή στο εξωτερικό και αφράτη στο εσωτερικό.
Η ζύμη της pinsa είναι πολύ ελαφρύτερη και πιο εύπεπτη από την παραδοσιακή πίτσα, επειδή έχει 85% λιγότερα λιπαρά από την κανονική ζύμη πίτσας, 90% λιγότερη χοληστερόλη και 50% λιγότερες θερμίδες.
Η pinsa χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να φουσκώσει και να ψηθεί, αλλά όλη αυτή η δουλειά έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ πιο ελαφριά και αφράτη ζύμη, την οποία πολλοί έχουν λατρέψει. Η διαδικασία ζύμωσης 48-72 ωρών βοηθά στη διάσπαση των αμύλων καθιστώντας τη ζύμη της pinsa πιο εύκολη για να την επεξεργαστεί ο ανθρώπινος οργανισμός.
Μάλιστα, αυτός ο διαφορετικός συνδυασμός υλικών της βάσης για πίτσα διευκολύνει την πέψη και ειδικά όσους αποφεύγουν τα προϊόντα με γλουτένη. Είναι κάπως τραγανή και αφράτη ταυτόχρονα.
Υλικά που μπορείτε να βάλετε πάνω σε ζύμη pinsa
Όσον αφορά τα υλικά της πίτσας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι υλικό βάζετε και σε μία κλασική πίτσα όπως φρέσκες ντομάτες, ελαιόλαδο, φρέσκα βότανα και διάφορα είδη τυριών. Η pinsa είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της πίτσας που έχει αποκτήσει δημοτικότητα τόσο στην Ιταλία όσο και σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.
Ζύμη pinsa αγορά – χονδρική πώληση
Στην Ελλάδα πολλοί χώροι εστίασης την έχουν εντάξει στο μενού τους. Στη Φελλαχίδης ΑΒΕΕ έχουμε δημιουργήσει ζύμη για pinsa ώστε να φτιάχνετε νόστιμες δημιουργίες με δικά σας υλικά, αλλά και ψωμάκι pinsa bun για να προσφέρετε στους πελάτες νόστιμα σάντουιτς.
Η ζύμη pinsa είναι ελαφριά και αφράτη, παραδοσιακή και συνάμα σύγχρονη και συναρπάζει το κοινό γευστικά με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της!
Η καθαρή φυσική γεύση και η φρεσκάδα του προϊόντος οφείλονται στις πρώτες ύλες, που χρησιμοποιούμε όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και υψηλής ποιότητας ριζάλευρο.
Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να οδηγηθείτε στις σελίδες των “προϊόντων pinsa” της εταιρείας μας.