Η ιστορία μας

Μια ιστορία από ζύμη

Πού να ήξερε ο προπάππους μας ο Χαράλαμπος, ερχόμενος με τον διωγμό από τον Πόντο στη Βόρεια Ελλάδα, ότι αυτή τη στιγμή θα τον μνημονεύαμε και θα τον ευγνωμονούσαμε για όλα όσα μας μεταλαμπάδευσε σχετικά με την Αρτοποιία…

Η ιστορία μας ξεκινά από την δεκαετία του 1920, όταν, παππούς και γιαγιά, συνέχισαν το οικογενειακό επάγγελμα που ασκούσαν στην πατρογονική τους γη εδώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ελαιοχώρι Καβάλας. Ένα επάγγελμα που, όντας συνδεδεμένο με την βασική ανάγκη του ανθρώπου για τροφή, θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε και λειτούργημα. Και άντεξε αυτό το επάγγελμα σε όλες τις αντιξοότητες, και έθρεψε τους ανθρώπους σε πόλεμο, κατοχή και δυσκολίες… και έφτασε να κληροδοτηθεί και στον πατέρα μας, ο οποίος, παρά τις επιτυχημένες κατά καιρούς επιχειρήσεις με τις οποίες ασχολήθηκε σε άλλους τομείς, επέλεξε να το συνεχίσει και να το εξελίξει.

ΚΡΟΥΑΣΙΝΙ ΣΤΑΦΙΔΑ - ΚΡΕΜΑ - ΚΑΝΕΛΑ

Ο πατέρας μας, Ανδρέας Φελλαχίδης, ξεκίνησε ουσιαστικά την πορεία του στον χώρο των αρτοσκευασμάτων ως συνεργάτης σε εταιρεία πρώτων υλών. Η φιλομάθεια και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο τον έσπρωξαν το 1985 να ακολουθήσει τον δρόμο προς το εξωτερικό, προς το Βέλγιο συγκεκριμένα, όπου και σπούδασε την τέχνη του κρουασάν! Πραγματικά διορατική αυτή η κίνηση, αφού το συγκεκριμένο είδος δεν ήταν διαδεδομένο στη χώρα μας. Έτσι, μαζί με την υποστηρικτική σύζυγό του και μητέρα μας, Παναγιώτα, κατάφεραν να μετατρέψουν την επιχείρηση σε ένα ακόμη μέλος της οικογένειας!

Ιδρύουν, λοιπόν, το 1988 το πρώτο παρασκευαστήριο σε ένα μικρό ενοικιαζόμενο οίκημα στην Αργυρούπολη, στην Αθήνα, όπου μπροστά ήκμαζε η λιανική πώληση και στο πίσω μέρος, η παραγωγή.

ΚΟΥΛΟΥΡΙ-ΜΗΛΟ-ΚΡΕΜΑ-ΚΑΝΕΛΑ-2

Εργάζονται με ζήλο, χωρίς ανάσα θα λέγαμε, και το 2000 χτίζουν τις πρώτες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, τις οποίες εξοπλίζουν με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα αυτόματης παραγωγής, πάντα στην Αργυρούπολη. Αρχικά, η παραγωγή αφορά μόνο κρουασάν και σφολιατοειδή.

Το έτος 2003 η γραμμή παραγωγής εμπλουτίζεται με αρτοσκευάσματα, γαλλικές μπαγκέτες, ψωμιά για σάντουιτς, κουλούρια Θεσσαλονίκης.

Από το 2011 και μετά, εμείς τα παιδιά Νίκος και Μαρία,  ασχολούμαστε, πια, ενεργά, με την επιχείρηση, και το 2020 ανανεώσαμε το προφίλ και τον λογότυπο της Εταιρείας μας, φιλοδοξώντας να αποτυπώσουμε σε αυτόν την διαχρονική της πορεία. Έτσι, από την αρχική ονομασία La Qualité, συνώνυμη της ποιότητας που διακρίνει τα προϊόντα μας, προτιμήσαμε την προβολή του επωνύμου μας, ΦΕΛΛΑΧΙΔΗΣ, το οποίο θεωρείται εδώ και χρόνια συνώνυμο αυτής της ποιότητας. Οι γραμμές στο σχέδιο του λογότυπού μας, αποτυπώνουν εξάλλου τις γενιές ενασχόλησης με την προσφορά της ποιότητας στον χώρο της ζύμης.

Φιλοσοφία – Αξίες – Όραμα

Παίρνοντας δύναμη και καθοδήγηση από την οικογένειά μας, από όλους εκείνους που έζησαν πριν από εμάς παλεύοντας καθημερινά για την αξία της προσφοράς σωστής και ποιοτικής τροφής στον άνθρωπο, συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν οι πρόγονοί μας. Η σοφία, η γνώση και η πείρα που μας μεταλαμπάδευσαν, μας καθοδηγούν αποτελώντας πυλώνα στήριξης τόσο για εμάς όσο και για τους ανθρώπους γύρω μας. Οι σχέσεις αγάπης και αφοσίωσης, αποτελούν κινητήριες δυνάμεις στην εξέλιξή μας και πάντοτε θα φωτίζουν το δρόμο μας και τις επιλογές μας ώστε να μείνουμε πιστοί στο όραμα της οικογένειάς μας.

Κάθε συνεργασία οποιουδήποτε είδους, είτε αφορά τους εργαζομένους μας, είτε τους πελάτες ή τους προμηθευτές μας, είναι για εμάς μια σχέση εμπιστοσύνης και σταθερότητας. Τιμώντας τους ανθρώπους μας, και την επιλογή τους να συνεργαστούν με εμάς, τους στηρίζουμε με εντιμότητα, συνέπεια, και σεβασμό. Φυσικά είμαστε κοντά στους πελάτες μας, επικοινωνώντας μαζί τους καθημερινά, έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους. Από την αρχή κάθε συνεργασίας μας, προσφέρουμε αφιλοκερδώς την κατάλληλη τεχνογνωσία, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία του τελικού αποτελέσματος.

Η φροντίδα μας όμως δεν φαίνεται μόνο στις σχέσεις με τους συνεργάτες μας, αλλά και σε αυτά που προσφέρουμε. Γιατί πάντα στο νου μας είναι όλοι εκείνοι που θα γευτούν τα προϊόντα μας. Το να απολαμβάνει κάποιος τα προϊόντα μας είναι εξίσου σημαντικό για εμάς και για αυτό εργαζόμαστε με φροντίδα και προσοχή σε κάθε στάδιο της διαδικασίας από τις ποιοτικές πρώτες ύλες που θα βάλουμε στο ζυμωτήριο και τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής που εφαρμόζουμε, μέχρι τη στιγμή που θα μπει το κουτί με τα προϊόντα στην κατάψυξη του πελάτη μας.  Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες τις αγοράς, δημιουργούμε διαρκώς νέα είδη και καινούργιους γευστικούς συνδυασμούς. Έτσι παρέχουμε μια πλήρη γκάμα προϊόντων που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε πελάτη.

Καθημερινά, αναζητούμε το καλύτερο σε όλους τους τομείς τις εταιρίας μας. Το μοίρασμα γνώσης και εμπειριών μεταξύ μας, η διαρκής ώθηση για τη δημιουργία νέων προϊόντων αλλά και τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων, η ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών των συνεργατών μας, αποτελούν βασικούς στόχους για την οικογένεια Φελλαχίδη.

Και όλα αυτά γίνονται για να απολαμβάνουμε υπέροχα γευστικά και άψογα ποιοτικά προϊόντα όλοι μας.