Τα κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης, όπως πίτσα, κρουασάν, φύλλο κρούστας κ.λπ., θεωρούνται πιο ασφαλή από τα φρέσκα, κυρίως λόγω της διαδικασίας βαθιάς κατάψυξης. Η κατάψυξη μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους τα κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης μπορεί να θεωρούνται πιο ασφαλή είναι:
Διατήρηση των θρεπτικών ουσιών: Κατά τη διάρκεια της κατάψυξης, οι θρεπτικές ουσίες των τροφίμων διατηρούνται καλύτερα σε σχέση με τα φρέσκα προϊόντα. Κάτι που μπορεί να είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στις περιπτώσεις όπου περνά μεγάλο χρονικό διάστημα πριν χρησιμοποιηθούνοι φρέσκες ζύμες.
Μείωση κινδύνου μόλυνσης: Η κατάψυξη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης βακτηρίων και μικροοργανισμών στα τρόφιμα. Όταν τα προϊόντα ζύμης είναι κατεψυγμένα, τα βακτήρια δεν μπορούν να αναπτυχθούν τόσο εύκολα.
Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής: Η κατάψυξη μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων ζύμης. Αυτό επιτρέπει στους καταναλωτές να απολαμβάνουν φρέσκες και ασφαλείς ζύμες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η ασφάλεια των κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης εξαρτάται επίσης από την ποιότητα των πρώτων υλών, την κατάλληλη διαχείριση της ψύξης και της απόψυξης, τις οδηγίες για τον χρόνο και τη θερμοκρασία που θα ψηθούν κ.λπ. Επίσης, οι καταναλωτές πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του παραγωγού για ασφαλή χρήση και αποθήκευση των κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης.
Στη Φελλαχίδης ΑΒΕΕ παράγουμε καθημερινά για την αρτοποιία και την εστίαση κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης μοναδικής γεύσης και ποιότητας. Προσφέρουμε σε χονδρική μια μεγάλη ποικιλία από ψωμάκια για σάντουιτς, χωριάτικες πίτες, κρουασάν και σφολιατοειδή για να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των επαγγελματιών και των πελατών τους.
Δείτε όλη τη γκάμα των προϊόντων μας εδώ